Ingyen Utazás a Balatonra !

Kezdőlap » Blog » Ingyen Utazás a Balatonra !

Kedves Vendégeink, Pedagógusok, Szervezők!

Bizonyára sokan értesültetek már róla, 2024. március 1-től sokkal kedvezőbb feltételekkel juthatunk el a Balatonra tömegközlekedéssel.

Gyerekként, majd fiatalként mindig kellemes érzés volt a vonat ablakából végre megpillantani a Balaton türkizkék vízét, ahogyan végigrobogott szinte a part mellett, csodálatos panorámát nyújtva a keleti öbölre !

Azt hiszem a mai rohanó világunkban, okoskütyük közepette ez az érzés a mai gyerekeket is még magával ragadja, hiszen a Balaton szépsége mondhatni örök.

Most pedig még egyszerűbben és még kedvezőbben juthatunk el a Balatonra, legyen szó osztálykirándulásról vagy nyári táborról, csoportos kirándulásról.

A MÁV és a Volánbusz kedvezményrendszerének köszönhetően az idei évtől

  • a 14 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak,
  • a 14-25 év közötti fiatalok egységesen 50% kedvezményes jegyet vehetnek igénybe függetlenül attól, hogy tanulnak-e.
  • Gyermekcsoportok esetén a kísérők ingyenesen utazhatnak (ovisoknál 10 gyerekre három, 10 éven aluliaknál 10 gyerekre 2, 10 éven felüliekre 10 gyerekre 1 kísérő utazhat ingyen, viszont ez esetben előre be kell jelenteni az utazást)
  • A nagycsaládosok számára ingyenes utazás vehető szintén igénybe, így Balatoni Nyaralás alkalmával az utazás ingyenessé válik.
  • A közalkalmazottak, egyházaknál és civil szervezeteknél dolgozók 50 %-os kedvezményt vehetnek igénybe.

Bevezetésre kerültek a Vármegye24 és Magyarország24 napijegyek is, amelyekkel korlátlanul lehet utazni a MÁV és a Volán összes helyközi járatán. Vármegye24 napijegy: 999 Ft, a Magyarország24 napijegy 4999 forint

Csoportos utazást érdemes előre bejelenteni

Csoportos utazás, kirándulás esetén mindenképpen érdemes előre bejelenteni (csoportkísérők részére a kedvezmény feltétele is), mert csak így biztosított a férőhelyek a vonaton vagy távolsági járatokon, hiszen a nyári frekventált időszakban kisegítő vasútikocsikra lehet szükség.  Ezt legjobb már időben elintézni, a munkafolyamatok és a szervezési lista legtetejére tenni, így nem futhatunk bele olyan, esetleges kellemetlenségekbe, hogy a tervezett vonaton nem tudnak elegendő helyet biztosítani a diákok számára.

FONTOS, hogy már a vonatos utazás tervezésekor a területi illetékességgel bíró jegyértékesítőnél érdeklődjünk időben, az utazás bejelentés folyamatát nem a jegypénztárakban kell kezdeni.

Segítségképpen itt megtalálhatóak a lakóhely szerint csoportosítva: MÁV Irodák Csoport Bejelentés

A “Bejelentés csoportos utazáshoz” nyomtatvány letölthető itt is: Bejelentő Lap 

A vasúttársaság kéri a szervezőktől, pedagógusoktól, hogy ha vonatos utazást terveznek feltétlenül lépjenek kapcsolatban a területileg illetékes kollégájukkal.

Érdemes az utazási költségekbe belekalkulálni, hogy a  szükséges  menetjegyek mellett,például a helyjegyes vonatok, 1.osztályú kocsik felárasak lehetnek, ezekre a kedvezmény és ingyenesség nem vonatkozik !

Bízunk benne ezen kis információkkal tudunk segíteni a szervezés gördülékeny lebonyolításához ! Csoportos szállás esetén pedig várjuk szeretettel az érdeklődéseket!

 

CSOBBANJ VELÜNK A NYÁRBA !

Szállás kereső

Még keresed a tökéletes helyszínt?

Találd meg ideális szállást nyári táborhoz, osztálykiránduláshoz a segítségünkkel!

Egyedi ajánlatot kérek!