Ha Balaton, akkor Hajózás. A nyári program egyik legnagyobb élményét nyújthatja egy balatoni hajókirándulás vagy egy órás sétahajózás!

Át kell élni, amit egy fotó sem ad vissza. Egy órás sétahajó programok mellett különleges programlehetőség a kora esti naplemente sétahajózások a Balatoni Hajózási Zrt kínálatában. Az egyórás hajóút során üdítővel is kedveskedik a legénység.

Ha Balaton akkor strandolás. Az oldalon található szállások kiválasztásánál fontos szempont, hogy vagy közvetlen vízparton, vagy a strandhoz gyalogosan is elérhető közelségben legyenek.

A déli parton jellemzően sok ingyenes szabad strand található, még az északi parton belépős strandok várnak minket

Tihany hazánk egyik legismertebb látványossága, a félszigeten található Apátság a túlpartról is egyedi panorámát ad. A Tihanyi félsziget osztja ketté a Balaton gyönyörű kék vízét. Földrajzilag egyedi klímájú környezet, de több növény- és állatritkaság is található itt.

A Zamárdi Kalandpark közvetlen a főút mellett található, közvetlen a Zamárdi felső vasútállomásnál. Az autópályától és a vasútállomástól mintegy száz méterre, egy gyönyörű ligetben található, minden korosztály részére élményekkel teli órákat kínál.

Balatonboglár ikonikus helyén a Gömbkilátónál található az szuper kikapcsolódást és élményeket kínáló Boglári Kalandpark és Bobpálya. A parkban több, mint fél kilométer hosszú bobpályán száguldozhatunk, kipróbálhatjuk ügyességünket a kalandpályákon, de akár falra is mászhatunk…

Balatonszárszón a vasútállomás közelében, az egykori Horváth-ház – ahol a költő utolsó napjait töltötte – ad otthont a József Attila emlékét őrző állandó kiállításnak. 2012-ben teljesen megújult az emlékmúzeum.

Magyarország egyetlen szabadtéri, fedett gyermekszínháza, a balatonszárszói Csukás Színház a régi kertmozi szépen felújított épületében várja a legfiatalabb közönséget.

Fonyódnál található PANORÁMA sétány a környék egyik legcsodálatosabb kirándulóhelye. Az innen elénk táruló panoráma csodálatos látnivalót nyújt. A sétányt fenyők szegélyezik, így a Balaton felől érkező lágy szellő és a kellemes enyhe fenyőillat különös élményt nyújt.