Szaplonczay sétány, Fonyódnál található, sokan PANORÁMA sétányként nevezik, a környék egyik legcsodálatosabb kirándulóhelye.  Az innen elénk táruló panoráma csodálatos látnivalót nyújt. A sétányt fenyők szegélyezik, így a Balaton felől érkező lágy szellő és a kellemes enyhe fenyőillat különös élményt nyújt, kellemes kikapcsolódáshoz szuper

A fonyódi löszfal tetején elhelyezkedő sétány kellemes hangulatával remek kirándulási lehetőség. A Balaton kékeszöld színe a túlsó parton elterülő hegyvonulatok, a Badacsony különleges atmoszférát ad a helynek.

A dombra történő felmászás után elénk táruló lenyűgöző látvány megéri a kis fáradságot.  történő felkaptatás után lenyűgöző látványt kapunk. A környéken található század végi villák és a látvány együttese megéri az időt, amíg felsétálunk ide.
Azon kilátóhoz akár autóval is fel lehet jutni. Gyalogosan a kikötő felől a vasúti átjárón átkelve felfele indulunk a Szent István utcán, majd jobb kéz felöl található József utcán kell továbbhaladnunk. Innen egyenesen felfele vezet az utunk, ahol a dombtetőn található parknál könnyedén megtalálhatjuk a sétányt.