A balatonszárszóiak összefogásával nyílt meg 2011-ben az egykori kertmoziból kialakított  Csukás Színház. „Úgy érzem, hogy most visszakapom azt a sok szeretetet, amit az elmúlt évtizedekben adtam” – mondta a megnyitón a meseíró. A nagy mesemondó 2020-ban hunyt el, de felejthetetlen meséivel örökké velünk marad.

„Hogy kicsoda pompom? Hogy nem ismeritek?” …Ki ne ismerné ezeket a szavakat amelyeken generációk nőttek fel. Süsü a sárkány, Mirr-Murr, Pom Pom, a Ho-Ho-Ho horgász édesapja mind Csukás István, aki egy napon született Hans Christian Andersennel.

Bár a nézőteret többnyire gyerekek töltik meg és a nyári szezonban leginkább a kicsiknek szóló műsorok vannak túlsúlyban, a bábelőadások és koncertek között minden generáció találhat magának műsort. A Színház jelentős szerepet játszik Balatonszárszó kulturális életében, nagy népszerűségnek örvendenek az itt megrendezésre kerülő gyermek, illetve felnőtt színházi előadások, rendezvények.

A Színházban az előadásokon kívül egész nyáron kézműves foglalkozásokat, koncerteket és fesztiválokat is rendeznek. Bővebb info: Csukás Színház